Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Hyväksyn
In English Suomeksi

Asiantuntijamme kertovat

Bluetooth* avuksi mittaustulosten mobiiliseurantaan

IoT

24.01.2017

Tammikuussa julkaistiin vihdoin ensimmäiset Ova-järjestelmän Bluetooth Smart –laitteet, Ovasense Neo ja Ovahygi Neo. Laitteet ovat uusi versio aiemmista Ovasensestä ja Ovahygistä. Ovasense Neossa on sisäänrakennettuna tuttu Pt100-puikkoanturi, jolla erilaisten lämpötilanäytemittausten tekeminen onnistuu helposti; Ovahygi Neo -laitteella puolestaan otetaan ja analysoidaan pintahygienianäytteitä. Uudet laitteet käyttävät Bluetooth Low Energy –teknologiaa eli Bluetooth Smart ­­–versiota, minkä ansiosta ne ovat erittäin vähävirtasia. Pariston kesto on normaalissa käytössä vähintään vuoden verran, joten lataamisesta ei tarvitse huolehtia laitteita käytettäessä. Kuten muihinkin Ova-järjestelmän laitteisiin, myös Neo-versioihin sisältyy kalibrointipalvelu, jossa paitsi uudelleen kalibroidaan kaikki mittapäät, myös vaihdetaan paristo.

 

Langattomat käsimittauslaitteet saatavilla nyt myös Bluetooth -yhteydellä.

 

Uusien laitteiden myötä julkaistiin samalla Ova –mobiilisovellus Android-puhelimille. Sovelluksen saa ladattua sovelluskaupasta ilmaiseksi, mutta sisäänkirjautumiseen vaaditaan voimassa olevat tunnukset Ovaport-palveluun. Nyt ladattavissa olevalla sovelluksen ensimmäisellä versiolla on mahdollista tehdä näytemittauksia ja tallettaa muistiinpanoja. Lisäksi on mahdollista suorittaa Ovaport –pilvipalvelussa määritettyjä tehtäviä. Seuraavissa versioissa kevään aikana on mukana mahdollisuus kuitata hälytyksiä ja tutkia mittakanavien mittaustietoja tarkemmin. Kaikki tulokset, muistiinpanot ja kuittaukset kirjautuvat aina automaattisesti Ovaportiin, kuten aiemmassa radioversiossa on totuttu. Raportit, asetusmuutokset ja muut vastaavat toiminnot tulevat pysymään selainpohjaisessa täysversiossa helpon hallittavuuden takaamiseksi.

 

Bluetoot -yhteyden ansiosta käsimittalaitteet käytettävissä jatkossa mobiilisovelluksen kautta.

 

Ova –sovelluksen kehitystyössä sujuva käyttökokemus on ollut kaiken suunnittelun perusta, ja käyttöliittymän toimintaan ja ulkoasuun on panostettu erityisen paljon. Sovellus osaa mm. automaattisesti valita lähimmän vapaan käynnistetyn Neo-laitteen, joten perinteistä Bluetooth –parittamista puhelimeen ei tarvitse tehdä. Sovelluksen kehitys jatkuu myös julkaisun jälkeen, ja otamme kaiken asiakaspalautteen huomioon tulevia ominaisuuksia ja parannuksia suunniteltaessa. Kysymyksiä sovelluksen toiminnasta ja testikäyttömahdollisuuksista sekä käytön aikana tehtyjä huomioita voi lähettää suoraan kehitystiimillemme sähköpostitse ova@nokeval.com. Arvostamme kaikkea asiakaspalautetta.

 

Osaamisemme Bluetooth –teknologian parissa antaa mahdollisuuden uusiin asiakaskohtaisiin järjestelmä- ja tuotekustomointeihin entistä helpommin. N+ -palveluumme sisältyy nykyisin myös erilaisten Bluetooth –laitteiden kehittäminen erilaisten mittaustarpeiden mukaisesti. Myös sovelluksen kehittäminen tiettyyn käyttötarkoitukseen kohdistetusti on mahdollista sekä Android että iOS –älypuhelimille. Mikäli mieleen tulee heti joku haaste, mihin ei ole vielä löytynyt sopivaa ratkaisua, asiantuntijamme auttavat mielellään uudenlaisen ratkaisun kehittämisessä.

 

Teksti: Jani Vähäsöyrinki, teknologiajohtaja

Kuvat: pixabay.com

 

*) The Bluetooth® word mark and logos are registered trademarks owned by the Bluetooth SIG, Inc. and any use of such marks by Nokeval is under license. Other trademarks and trade names are those of their respective owners.

 

Bluetooth Lämpötilamittaus Olosuhdevalvonta IoT Ovaport Ova

Arkisto