Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Hyväksyn
In English Suomeksi

Olosuhdemittaukset kohteen mukaan

               

INFRAPUNALÄMPÖTILA - OPTRIS

Valikoimastamme löydät monipuoliset ratkaisut erilaisten olosuhteiden mittaamiseen. Alasivut keskittyvät jälleenmyymiemme laitevalmistajien tarjoamiin ratkaisuihin, ja ne on koottu suurelähtöisesti. Esimerkiksi lämpötila-sivun alta löytyvät kaikki Optriksen tarjoamat infrapunamittausratkaisut yhteen koottuna. Sivut ovat tällä hetkellä saatavilla valitettavasti vain englanniksi.

 

Langattomat mittauslaitteet muuttavat maailmaa tavalla jota emme osaa vielä edes aavistaa. Olosuhdemittaukset voivat antaa laajasti tietoa ympäristöstämme, missä vietämme koko elämämme. Ennen saattoi riittää, että on neljä seinää, vesi tuli ja meni ja että ruokaa sai lähikaupasta. Nyt tilanne on toinen. Haluamme tietää, millaisista materiaaleista asuntomme ja ympäristömme on rakennettu, ja miten ne vaikuttavat hengittämäämme ilman laatuun, tai mitä kemikaaleja juomavedessämme on. Tähän tarpeeseen olemme kehittäneet kokonaisvaltaisen Ova-mittausjärjestelmän, joka havaitsee nopeasti poikkeamat ja raja-arvojen ylitykset. Allergioita sairastavissa perheissä raja-arvotkin voivat olla liian suuria, ja siksi tarvitaan kokonaisvaltainen järjestelmä ja laaja mittausjärjestelmä.

 

OVA-järjestelmä sopii pienille yhteisöille, tai vaikka koko kaupungin keskitetyksi olosuhteiden tarkkailujärjestelmäksi - Smart City. Nokeval on mittaustekniikkaan erikoistunut yritys ja 36 vuoden kokemuksella pystymme kehittämään ja soveltamaan aivan uudentyyppisiä ratkaisuja hyvinvoinnin lisäämiseksi.

 

°C, RH %, CO2, VOC, Formaldehydi  

Lämpötila, kosteus ja hiilidioksidi  vaikuttavat voimakkaasti rakennuksen olosuhteisiin. Haihtuvat orgaaniset yhdisteet (VOC) ovat terveyttä vaarantavia kaasuja, joita voi vapautua rakenteista ja huonekaluista. Formaldehydiä vapautuu huonekalujen liimoista ja myös muovimattojen liimoista, kun ne ovat asennettu liian kosteille betonilattioille.

 

O3, NO2, SO2, H2S, CO Hengitystä ärsyttäviä saasteita 

Liikenteen ja teollisuuden ilmansaasteet vaikuttavat myös sisäilman laatuun. Homeiden ei tarvitse pelkastään olla syy huonoon sisäilmaan. Hengitystä ärsyttävät kaasut syntyvät pääasiassa epätäydellisestä palamisesta moottoreissa ja voimalaitoksissa.

 

Partikkelimittaus huoneilmasta 

Partikkelimittaus (PM1, PM2.5 ja PM10) varmistaa kiinteistöjen ilmanvaihtojärjestelmän ilman laadun valvonnan. Ilmanvaihdon kasvattaminen on kallis vaihtoehto sisäilman laadun parantamiseksi ja sen vuoksi on ensisijaisesti pyrittävä löytämään ne lähteet, jotka tuottavat  terveydelle haitallisia kaasuja tai partikkeleita. Suurissa kiinteistöissä pitäisi olla jatkuva mittaus jokaisessa kerroksessa. Huoneilman partikkelimittauksella varmistetaan ilmanvaihtokanavien kunto ja ilmanvaihtosuodattimien puhtaus. Riittävän korkealaatuisilla partikkelilähettimillä saadaan selville partikkelikoon perusteella onko kanavistoa syytä epäillä homeitiöiden lähteeksi.

 

Mittausverkko 

Mittauslaitteet ovat luonnollisesti olennaisin osa olosuhdemittauksissa, koska niiden laatu on koko järjestelmän ydin. Tämän päälle olemme rakentaneet Ovanet mittausverkon, johon voidaan liittää miljoonia lähettimiä. Kaikkien lähettimien mittaustiedot kerätään Ovaport pilvipalveluumme, josta olosuhdelähettimien mittaustietoja voidaan seurata älypuhelimella tai tietokoneella. Uudessa Mesh-verkossa jokainen lähetin kuuntelee naapureitaan ja etsii automaattisesti parhaan mahdollisen reitin. Jos yhteys katkeaa tai reitti on liian heikko, verkko etsii uuden reitin.

 

Etkö löytänyt tarvitsemaasi tuotetta?

Toimitamme myös räätälöityjä ratkaisuja!
Ota yhteyttä ›