Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Hyväksyn
In English Suomeksi

Langaton olosuhdevalvonta
OVA -olosuhdevalvonnan palvelu tarjoaa tehokkaan ja joustavan ratkaisun olosuhdemittausten automatisoidun järjestelmän toteuttamiseksi. Palvelun avulla voidaan tehdä olosuhdemittauksia monista eri suureista. OVA olosuhdevalvonta koostuu erilaisia olosuhdemittauksia keräävistä mittalaitteista, tiedon tallennukseen ja raportointiin kehitetystä järjestelmästä ja valinnaisista tukipalveluista. Palvelu räätälöidään jokaisen käyttäjän omien olosuhdevalvonnan tarpeiden mukaiseksi, ja se on mukautettavissa kaikkiin olosuhteisiin sopivaksi. Kaikkien olosuhdevalvonnan suunnitelmaan sisältyvien kohteiden olosuhdemittaukset onnistuvat helposti yhden automaattisen järjestelmän avulla.

 

Seurannan kohteet

Olosuhdemittausten tarve vaihtelee aina kohteen mukaan. Olivat toimitilat miten suuret tai pienet tahansa, OVA-palvelu kattaa kaikki olosuhdevalvonnassa seurattavat kohteet. Järjestelmä tekee tarvittavat olosuhdemittaukset ensiluokkaisella tarkkuudella ja tallentaa tulokset luotettavasti. Saatavilla on laaja valikoima mittalaitteita eri suureita ja käyttöympäristöjä varten.

 • Ilman lämpötila ja kosteus

  Olosuhdevalvonnassa lämpötilan seuranta on yksi yleisimpiä mittaustarpeita. Ilman lämpötilan vaihtelulla voi olla ratkaiseva merkitys lopputuotteen kannalta. OVA-järjestelmään voidaan liittää useita erilaisia lähetinmalleja sekä ilman lämpötilan että suhteellisen kosteuden mittaamiseen.

 • Lämpötilan mittaukset nesteistä ja kiinteistä aineista

  Tuotetta ympäröivän ilman lisäksi myös sen omalla lämpötilalla voi olla suuri merkitys esimerkiksi lopputuotteen koostumuksen, säilyvyyden tai käytettävyyden kannalta. OVA-palvelun olosuhdemittausten avulla lämpötilojen seuranta onnistuu myös nesteistä ja kiinteistä aineista sopivan lähettimen ja anturin yhdistelmällä. Näitä olosuhdevalvonnan kohteita varten saatavilla on monia lähetinmalleja ja erittäin laaja valikoima lämpötila-antureita. Asiantuntijamme opastavat oikeiden yhdistelmien valinnassa olosuhdevalvonnan käyttötarkoituksen mukaan.

 • Sähköiset suureet

  Jännitteen tai virran häviäminen aiheuttaa ongelmia laitteiden käytössä. OVA-järjestelmällä yleisimpien sähköisten suureiden olosuhdemittaukset, kuten jännitteen, virran ja resistanssin seuraaminen onnistuu helposti. Valikoima sisältää useita olosuhdevalvontaan soveltuvia mittauslähetinmalleja. Tulokset tallentuvat suoraan järjestelmään mittaushetkellä, erillisiä kirjauksia ei tarvita.

 • Kaasut

  Uutuutena olosuhdemittauksiin on saatavilla lähetinmalleja myös hiilidioksidipitoisuuksien (CO2) mittaamiseen ilmasta. Tulossa on malli haihtuvien orgaanisten yhdisteiden (VOC) pitoisuuksien mittaamiseen. Lisätietoja VOC-mittalaitteiden saatavuudesta osaksi olosuhdevalvontaa saat omalta yhteyshenkilöltäsi tai jättämällä yhteydenottopyynnön sivun alalaidasta. 

 

Järjestelmän osat

OVA-järjestelmällä saadaan toteutettua olosuhdemittaukset tarkasti ja varmuudella. Olosuhdevalvonnan automatisoinnin avulla ylimääräiset muuttujat ja inhimilliset virheet saadaan minimoitua, ja mittaustuloksista tulee identtisten olosuhteiden myötä entistä luotettavampia. OVA koostuu kohteen ja tarvittavien olosuhdemittausten mukaan valittavista mittauslähettimistä, seurantaohjelmasta ja tukipalveluista.

 • Mittauslähettimet

  Mittauslähettimiä on saatavana sekä kiinteästi asennettavina että käsipäätemalleina. Lähetinjärjestelmän kokoa on mahdollista kasvattaa loputtomiin olosuhdevalvonnan tarpeen mukaan, mutta pienimmillään se sisältää yhden anturin ja tukiaseman. Laitteet lähettävät tiedot tukiasemille langattomasti GSM-verkon kautta. Verkostomaisen lähetysjärjestelmän ansiosta mahdolliset esteet kentässä saadaan kierrettyä, eikä langattomuus aiheuta olosuhdevalvontaan katvealueita vaan olosuhdemittaukset onnistuvat kaikkialla. 

 • Seurantaohjelma

  Seurantaohjelmaa ei tarvitse asentaa tietokoneelle, vaan sitä käytetään selaimen kautta. Selainpohjaisuuden ansiosta ohjelma ei aseta käyttöjärjestelmälle lainkaan vaatimuksia internetyhteyttä lukuun ottamatta, ja se on käytettävissä kaikkialla samoilla tunnuksilla. Ohjelmalle määritellään aina pääkäyttäjä, jonka lisäksi peruskäyttäjiä voidaan lisätä haluttu määrä. Reaaliaikainen olosuhdevalvonta ja tulosten seuranta ei vaadi kirjautumista järjestelmään, vaan se voidaan asettaa näkymäksi esimerkiksi infonäytölle. Jatkuva olosuhdemittausten näkyvyys lyhentää reaktioaikaa ongelmatapauksissa ja sitouttaa kaikki työntekijät osaksi olosuhdevalvontaa.

 • Tukipalvelut

  Laitteiden asennus kuuluu palveluun automaattisesti, ja huolehdimme samalla myös järjestelmän käyttöönotosta. OVA-palvelu toimitetaan aina avaimet käteen-periaatteella, millä taataan järjestelmän toimivuus alusta asti. Käsipäätteiden ja seurantaohjelman käyttöön on saatavilla erillisiä koulutuspalveluja, joissa käydään läpi yksityiskohtaisesti käytössä oleva olosuhdevalvonnan järjestelmä. Koulutuksemme on suunniteltu erityisesti laitteiston jokapäiväisten käyttäjien tarpeen huomioon ottaen. Tukipalvelumme kattavat myös huoltotoimenpiteet, teknisen tuen ja takuun. Saatavilla on lisäksi ainutlaatuinen kalibrointipalvelu, joka perustuu vaihtomoduulijärjestelmään. Järjestelmämme on ylivertainen niin nopeudeltaan, kustannuksiltaan kuin luotettavuudeltaan.

Lisätietoa Ova-palvelusta voit lukea täältä. Asiantuntijamme vastaavat mielellään kysymyksiin ja räätälöivät sopivan paketin kaikkiin tarpeisiin. Yhteydenottopyynnön pääset jättämään tästä. Rekisteriselosteen löydät täältä.

 

Muita saatavana olleita tiedonkeruuohjelmia ovat PromoLog, Win-X ja Win5020. Edellä mainitut aiemmat tiedonkeruuohjelmat korvataan jatkossa Ova-järjestelmällä. Sama koskee PromoLogin sisältänyttä DPR991/DPR990 omavalvontayksikköä.

Etkö löytänyt tarvitsemaasi tuotetta?

Toimitamme myös räätälöityjä ratkaisuja!
Ota yhteyttä ›