Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Hyväksyn
In English Suomeksi

Kyrö Distillery Company

Kyrö Distillery Companyn tarina alkoi Isokyrössä vuonna 2012 kaveriporukan kesken saadun idean myötä. Loputon innostus ja rohkea heittäytyminen uuteen alaan ja aiheeseen maksoivat lopulta itsensä takaisin tällä hetkellä loputtomalta vaikuttavan nousukiidon ja räjähtäneen kysynnän muodossa. Kyrö Distilleryn varsinainen päätuote on vasta saapumassa markkinoille, ja sivutuotteiksi kaavaillut juomat kasvattavat kysyntäänsä alati maailmanlaajuisesti.

 

Kasvavaan kysyntään Kyrö Distilleryssä on vastattu tuotannon laajennuksilla, joiden avulla yritetään pysyä menekin mukana. Arvokasta käsityöaikaa säästetään nykyisin oikeisiin kohteisiin tislausprosessin rutiinivaiheiden automatisoinnin avulla. Tuotannon kasvaminen puhtaasta käsityöstä puoliautomaatioon toi uudenlaiset vaatimukset prosessin tarkkailuun, kun koko tuotanto ei enää tapahdu vaihe vaiheelta asiantuntevissa käsissä vaan laitteet hoitavat osan kokonaisuudesta. Laadunvalvontaa koskevan ajankäytön optimoinnin tarve liittyi prosessin tarkkailun lisäksi myös jatkuvaan rutiininomaiseen olosuhdetarkkailuun tuotanto- ja varastointitiloissa.

 

Kyrö Distilleryssä laatu varmistetaan edelleen viime kädessä päätislaajan toimesta ja osa vaiheista on haluttu säilyttää käsityönä korkean ja tasaisen laadun varmistamiseksi. Prosessin välillä automaationa toimivien osien laadun tarkkailu sekä raaka-aineiden että valmiiden tuotteiden varastoimisen olosuhteiden valvonta haluttiin automatisoida turhien työvaiheiden välttämiseksi ja työajan säästämiseksi sinne, missä käsityöllä on edelleen kriittinen tarve. Kyrö Distilleryn valvonnan automatisointi toteutettiin langattomalla olosuhdevalvonnalla, joka vahtii mm. tuotantotilojen ja varastointitoimintojen lämpötilaa ja kosteutta. Vahva langaton signaali kuuluu jopa aiemmin kesälumivarastona toimineesta tynnyrivarastosta maan alta, missä seinien paksuus lähestyy metriä. Työaikaa Kyrö Distilleryssä säästyy erityisesti automaattisten hälytysten ansiosta, kun raportteja ei tarvitse käydä tarkkailemassa palvelun käyttöliittymässä. Hälytykset määritellään lähteväksi oikealle vastuuhenkilölle päivämäärän ja kellonajan perusteella.

 

Tislaamoympäristössä on omat kriittiset mittauspisteensä, jotka eroavat paljon muista olosuhdevalvontajärjestelmää hyödyntävistä kohteista. Kyrö Distilleryssä on käytössä N+ tuotekehityspalvelu, jonka toimintaperiaatteena on etsiä ja rakentaa tarpeeseen sopivia mittalaitteita. Nykyiseen laadunvalvontapalveluun on liitettävissä käytännössä kaiken tyyppisiä antureita, jotka yhdistettynä langattomaan lähettimeen keräävät halutun datan automaattisesti järjestelmään helppolukuisiksi raporteiksi.

 

Kehitysyhteistyö käynnistettiin vierailulla Kyrö Distilleryn tiloissa, jossa tuotantoprosessi käytiin läpi yksityiskohtaisesti. Kyrön asiantuntijat esittelivät kriittiset mittauskohteet ja tarpeet mittausdatan keräämiselle. Mittaustarpeiden tunnistamisen jälkeen kehitystyö siirtyi Nokevalin tuotekehityksen puolelle, missä mittausalan asiantuntijat valitsevat parhaiten kohteisiin soveltuvat anturit ja liittävät ne osaksi olosuhdevalvontajärjestelmää. Kyrö Distillerylle toimitettava järjestelmä vastaa erityisesti tislaamojen mittaushaasteisiin ja kerää juuri sitä dataa, mikä on käyttäjälle kaikista hyödyllisintä.

 

 

Tutustu Kyrö Distilleryyn

 

 

Lue lisää tuotekehityspalvelusta

Kyrö Distillery Company hyödyntää laadunvalvonnassaan mm. langatonta olosuhtiden valvontaa.