Käytämme sivustollamme evästeitä. Jatkamalla hyväksyt evästeiden käytön. Hyväksyn
In English Suomeksi

Infrapunalämpömittarit


Tuote
Kuvaus

Vaativiin mittauskohteisiin monipuolinen käsimittari 75:1 optiikalla. Pienin mittauskohde 1 mm. Mittausalue -35 - 900°C. Säädettävä emissiokerroin. Optiona USB-liitäntä PC:lle ja tiedonkeruuohjelma.

Hinta alk. (Alv 0%)

Tuote
Kuvaus

Monipuolinen IR-käsimittari säädettävällä emissiokertoimella. Lämpötila-alue -50..1000 °C. Säädettävä emissiokerroin. Mittauskeila 30:1.

Hinta alk. (Alv 0%)

Tuote
Kuvaus

Kompaktit kannettavat laserlämpömittarit optris MS LT, MSplus LT ja MSpro LT kattavat laajan lämpötila-alueen -32°C asteesta aina 420, 530 ja 760°C saakka.

Hinta alk. (Alv 0%)


 

Tuotevalikoima sisältää helppokäyttöisiä infrapunakäsilämpömittareita kosketuksettomaan lämpötilan mittaukseen. Infrapunamittari on erityisen kätevä, kun etsitään lämpötilaeroja. Infrapunamittaus perustuu kohteen pinnasta säteilevään energiaan. Mittarin ilmoittama lämpötila on mittausalueen lämpötilojen keskiarvo.

 

Infrapunakäsilämpömittareita on eri tyyppejä erilaisille mittauskohteille. Huomioon otettava asia on muun muassa mittauskohteen halkaisija. Käsilämpömittareita on valikoimassa monipuolisesti monen kokoisille mittauskohteille. Mittareita löytyy alkaen pienille ja vaativille, jopa 1 mm mittauskohteille soveltuvasta 75:1 optiikan käsimittarista aina 5:1 mittauskeilan mittariin asti. Myös tähtäintyyppi vaihtelee infrapunamittareissa. Valikoimassa on mittareita sekä lasersäteellä että LED-tähtäimellä. 

 

Mittareiden toistuvuus on hyvä samanlaisista pinnoista mitattuna, mutta pinnan muuttuessa mittaustulos saattaa muuttua, erityisesti metallisten pintojen ja kuumien kohteiden kohdalla. Asiantuntevalla avustuksella voidaan valita kohteen pintamateriaaliin sopiva infrapunalämpömittari oikealla emissiokertoimella asetettuna. Näissä mittareissa emissiokertoimen asetusmahdollisuus onkin välttämätön. Emissiivisyys kuvaa pinnan kykyä säteillä lämpösäteilyä. Jos pinnan emissiivisyyttä ei tunneta, voi IR-mittari näyttää eri lämpötilaa eri pintamateriaaleille, vaikka kohteiden lämpötilat olisivatkin samat. Emissiokerrointa muuttamalla mittari voidaan asettaa näyttämään oikein pintamateriaalien mukaan. Emissiokerroin on arvo nollan ja yhden väliltä ja se kuvaa kappaleen tietyssä lämpötilassa lähettämää säteilyn määrää suhteessa samassa lämpötilassa olevan mustan kappaleen lähettämään säteilyyn. Edullisissa infrapunalämpömittareissa käytetään kiinteää 0.95 emissiokerrointa, joka sopii mm. maalatuille pinnoille, puulle, betonille, paperille sekä muille näitä vastaaville huokoisille pinnoille. Haastavammissa materiaaleissa, kuten kiiltävällä metallipinnalla tarvitaan pienempää emissiokerrointa, joten tällöin näyttöä pitää erikseen korjata emissiokertoimella mittauskohteen pintamateriaalin mukaan.

 

Tarjoamme lisäksi kiinteästi asennettavia IR-antureita ja IR-lämpökameroita.

Etkö löytänyt tarvitsemaasi tuotetta?

Toimitamme myös räätälöityjä ratkaisuja!
Ota yhteyttä ›